http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

woensdag 18 juni 2014

Woensdag 18 juni 2014
Ontwaken op de boot van Newcastle naar IJMuiden
KM 37426

Voordat we het goed en wel in de gaten hebben vaart de boot de haven van IJmuiden binnen en wordt het toch nog haasten. 
Het ontbijt slaan we wel over, wat niet zo erg is want tegen 12:00 u lunchen we bij Tonnie en Thea, de ouders van Monique. Alleen koffie hadden we wel gelust maar we doen wel een bakje als we van de boot af zijn.
Rond 10:00 u rijden we de boot af, met slechts anderhalf uur rijden voor onze busboeg. Ongekend voor ons, want de laatste acht jaar gingen wij (met uitzondering van een keer Noorwegen) naar Griekenland. En dat betekent vanaf de boot in Ancona/Italië nog ruim 1400 kilometer naar huis!

Het links rijden zat er blijkbaar goed in want onbewust ...

houd ik op de kade toch nog een keer even links aan. Daarna gaat het goed. Als we voor ons een paar Engelse campers zien rijden denken we wel 'die zullen het even moeilijk hebben in dit drukke verkeer'.

Zoals voorgenomen zetten we na een goed kwartier rijden op een P twee kopjes koffie. Monique licht T & T in dat we tegen 12:00 u in Beuningen zullen zijn dus die kunnen de tafel alvast dekken. Ria (zus Michel) zal er ook zijn.
Zo gezegd zo gedaan. Kwart voor twaalf zijn we bij T & T in Beuningen waar weer een tafel riant gedekt staat. T & T zijn weer dolblij om ons te zien want vijf weken vinden ze véééél te lang. Dat wordt wat als we een keer gaan overwinteren...
Na flink wat geknuffel buigen we ons over al het lekkers en een samenvatting van onze vijf weken Schotland.

Een paar uren later rijden we in slechts een paar minuten met ons mobiele huis naar ons vaste huis. En hoewel we een gewone doorsnee tussenwoning hebben voelt het zoals altijd na een langere campertrip als een zee van ruimte.
Dat wordt weer hele einden lopen naar toilet, badkamer, keuken enzo, waar het in onze bus slechts enkele passen is. Ach, zo is het altijd wel wat.


Woensdag 18 juni 2014
We zijn weer thuis!