http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

dinsdag 17 juni 2014

Dinsdag 17 juni 2014
Ontwaken in Gullane, Schotland
KM 37236
N56 2 8 W2 49 57

Op onze laatste dag in Schotland word ik om zeven uur wat zenuwachtig wakker. Nu we gisteren laat nog iets hebben gezien van een of ander evenement heb ik geen zin om straks op de P ingesloten te zijn. 
Heel toevallig ontvangen we hier een Wifi signaal en check ik op mijn telefoon een en ander (http://www.visitscotland.com/blog/edinburgh-lothians/queens-baton-relay-day-1-4). Het blijkt dat vandaag de route door dit dorp gaat, en het schijnt ook nogal een groots gebeuren te zijn.
Omdat we toch echt wel vanmiddag de boot naar huis willen halen, én omdat ik van mezelf weet dat ik nu hier dan echt niet rustig meer zit, maken we de bus vertrekklaar en zijn we goed acht uur al op pad.

Eenmaal op de A1 en na een half uur rijden zoeken we ...
een P op bij een grote Asda supermarket, parkeren op een rustige plek aan de rand van de P en slapen nog tot een uur of tien. We kopen in de super vers brood en wat lekkers voor bij de koffie en ontbijten met de schuifdeur open want het is wederom prachtig zonnig weer. De tweede dag deze vijf-weekse vakantie. Nee, nu klinkt het net alsof we slecht weer hebben gehad, en dat is niet zo. Alleen zo volop zonnig als het de afgelopen twee dagen is hebben we het nog niet gehad.

Na het ontbijt volgen we de opvallend rustige A1 tot aan Newcastle. Net voor Newcastle wordt dat anders en ín Newcastle al helemaal. De aanwijzingen naar de ferry terminal zijn nogal vaag en onduidelijk (vinden wij) en dus dolen we bijna een half uur rond voordat we op het goede pad zijn. Als we dan toch nog maar de weg vragen blijken we zo ongeveer net om de hoek van de haven te zijn. Eigenlijk moet je als bootganger ook geen Newcastle aan houden op je navi maar North Shields.

Om 15:00 arriveren we bij de check-in. Dat verloopt hier toch wel wat sneller, relaxter en ordelijker dan in Griekenland moeten we zeggen. Bij de paspoortcontrole wordt door een zeer stevige Engelse douanière 
de bus nog goed gecontroleerd op eventuele illegale mee-reizigers, en dan kunnen we al vrij snel aan boord.
We krijgen een prima hut met een tweepersoons bed nu. Maar nogmaals: geef ons maar 'camping on board' zoals we dat altijd tijdens onze Griekenland trips hebben. Heerlijk in je eigen camper leven en overnachten op een open dek.
Tijdens de afvaart kijken we op het achterdek hoe we langzaam Groot-Brittannië achter ons laten. Terwijl Monique in de lokale shop wat tussen de kleding en tassen snuffelt, vergelijk ik de prijzen van de whisky's, en concludeer dat het interessanter is om die in Nederland aan te schaffen.
Sowieso is het meeste hier op de boot stevig geprijsd. Een fles Grolsch voor 5 pond, een blikje Red Bull voor 3 pond, een doodgewoon onbelegd croissantje voor 3 pond, en een portie Fish & Chips voor 18 pond vinden we op de rand van schandalig.
Die heeft de touwtjes in handen

Als we wat later weer in de hut zijn en Monique nog even terug gaat naar de kledingshop scoort ze toch nog twee afgeprijsde leuke leren handtassen. Dat dan weer wel.
Later in de hut trekken we een fles wijn open en spelen we wat dam op de ipad, om tegen middernacht te gaan slapen op de best wel wiebelige boot.
Morgen 09:30 plaatselijke tijd komen we aan in IJmuiden.
Truste 

Dinsdag 17 juni 2014
Overnachten op de boot van Newcastle naar IJmuiden
KM 37426