http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

woensdag 28 mei 2014

Woensdag 28 mei 2014
Ontwaken in ?,Schotland
KM 35805

'If you can't see the mountaintop it is raining, and if you can see the mountaintop it is going to rain soon' zeggen ze in Schotland.
Dat klopt nu wel zo'n beetje want alle toppen zitten in de mist én het regent nu.
We hebben afgelopen nacht nog een paar buren gekregen. Een Ford Ka met een slapende bestuurder en de een of andere SUV met een slapende bestuurder. Beide(n) waren weer weg toen wij wakker werden.
Uiteraard is er op deze eenzame hoogte geen bakker binnen een straal van een uur rijden dus dat wordt weer zelf bakken. Wat geen straf is.

Fit en voldaan vervolgen we onze weg richting Fort William. Op naar de Ben Nevis!!
We hebben besloten om ...
morgen (donderdag 29 mei) op deze hoogste bergtop van heel Groot Brittannië te staan. Voor aankomende nacht zoeken we een goede overnachtingsplek van waaruit we morgen op tijd kunnen starten.


Schooluniformen verplicht. LEt wel op het hele korte rokje.
Dat dan weer wel.
Via de A82 komen we Fort William binnen. Het is al snel duidelijk dat dit inderdaad de outdoorhoofdstad van Schotland is. Overal zie je 'outdoorauto's' en wandelaars op en naast de weg.
Ook voor moutainbikers schijnt het hier een walhalla te zijn.
Nee, hier geen steps, aerobics, body-pump, spinning en fitness, maar de rugzak om, de wandel- of fietsschoenen aan en de bergen in! En afzien!
Want ondanks dat we sportiefs wel wat gewend zijn hebben we toch behoorlijk de kriebels voor de dag van morgen. Zullen we het wel redden, de Ben Nevis??


We maken van deze dag meteen gebruik om een en ander in en rond de camper op orde en op voorraad te brengen. We vinden hier een BP-tankstation met LPG om één van onze 2 LPG-flessen van 27 liter weer te vullen. Elf liter gaat erin. Dan valt het verbruik niet tegen over 12 dagen gemeten. De koelkast staat constant op gas te draaien, we koken bijna elke dag, we douchen elke dag, en af en toe zetten we de verwarming aan. Met de nu beide volle flessen komen we de rest van de trip dus wel door. Overigens gebruiken ze hier dezelfde bajonet vulnippel als in Nederland.
We mogen van de hele vriendelijke en behulpzame pompmeneer ook onze watertank vullen. Waarvoor thanx!

Dan doen we ook nog de plaatselijke LIDL aan waar ze ook al allemaal even vriendelijk en behulpzaam zijn. Én waar ze ook die hele lekkere koeken hebben die waarschijnlijk onze favoriete koeken gaan worden deze vakantie.
Terug in de bus smikkelen we die meteen maar op bij een lekkere bak koffie.

Nu naar het Glen Nevis Visitor Centre van waaruit het 'Ben Path' start; de weg naar de top.
Helaas geldt hier 'no overnight parking' en dat willen we ook wel respecteren.
Terwijl ik in de bus wacht gaat Monique even naar binnen om wat papiergeld te wisselen voor muntgeld, want er staan hier Pay&Display automaten die niet met (credit)cards werken. En morgen zijn we vermoedelijk zo vroeg hier dat we dan nog niet kunnen wisselen.
Het kost je hier £3 voor een hele dag (tot 23:59) parkeren. Heel netjes dus. Overigens gaat de opbrengst naar het onderhoud van het gebied.

Nu we weten hoe onze start er morgen uitziet zoeken we een plek voor de overnachting. Die vinden we 
5 km verderop bij de P 'Lower Falls' (N56 46 09.5 W5 02 11.4). Er is trouwens vlakbij het Glen Nevis Visitor Center ook een camping die er keurig onderhouden bij ligt (Camping Glen Nevis).
We betalen ook hier £3 voor een P die we de hele avond en nacht voor onszelf alleen zullen hebben. Niet dat we er veel aan hebben want we durven de deur niet uit met al die midges hier.

We maken een flinke pot chili voor 2 dagen want morgen na de wandeling zullen we wel helemaal naar de kloten zijn en na een blik bier meteen willen eten.


Daarna maken we de uitrusting in orde voor morgen want voor een wandeling naar een top van bijna 1400 meter hoog, en die deels mogelijk besneeuwd is moeten je spullen goed in orde zijn.
Op weg naar onze hele rustige slaap-P
Met het voornemen om morgenochtend om 08:00 aan de wandeling te beginnen gaan we om 22:00u naar bed. Hoewel we het niet kunnen laten om toch nog een stukje van de spannende film Bad Country te kijken op de TV aan ons voeteneind. Wat hebben we het goed!

Truste

Woensdag 28 mei 2014
Overnachten op P Lower Falls (met zicht op de Ben Nevis!),Schotland
KM 35880