http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zondag 25 mei 2014

Zondag 25 mei 2014
Overnachten in Lochwinnoch, Schotland
KM 35600

Tot nu toe hebben we overdag steeds best aardig weer. Ach, het is niet echt warm, en voor ons is het geen korte-broeken-weer, maar het is toch overwegend droog. En dat is al heel anders dan het beeld waar mensen ons voor gewaarschuwd hadden.
Vannacht klopte dat beeld wel, maar eenmaal aan het ontbijt klaart het weer op.
Aan de drukte op het watersportcentrum is het te merken dat het zondag is.  We staan al snel ingebouwd tussen de auto's van mensen die komen trimmen, fietsen, zeilen, surfen of gewoon eventjes met de hond wandelen.
Overigens valt ons op hoeveel Schotten honden hebben. Meestal zijn het ...

van die schaapshonden (weet even niet hoe ze heten) en foxen. En bijna iedereen heeft zijn hond(en) aangelijnd, dat valt ons ook op. Vooral voor Monique heel fijn want die is niet zo van de honden.
Ze kan er wel steeds beter mee overweg. Sinds ik haar geleerd heb 
om een hond compleet te negeren en dus ook niet aan te kijken heeft ze er al minder last van.

Na een relaxed ontbijt met een eitje gaan we op pad.

Via Paisley rijden we bovenlangs Glasgow en nemen de A809 noordwaarts. Bij Croftamie de A811 oostwaarts en dan de A821 noordwaarts door het prachtige Queen Elizabeth Forest Park. 
Het is weer prachtig hier. We komen door het leuke toeristiche dorpje Aberfoyle en klimmen daarna via de bijzonder mooie haarspeldbochtenweg omhoog richting Trossachs.
Net voor Trossachs lezen we op een informatiebord bij een P dat er een mooie maar pittige wandelroute is naar en op de Ben A'an. Een mooie bezigheid voor morgen dus.
We rijden dan eerst even naar de grote P bij Trossachs zelf aan het Loch Katrine.
CamperTip: achteraan links op de P bij de achterste busparkeerplek zit links in de hoek tegen het toiletgebouw aan een buitenkraan.
Daar maken we nu gebruik van om onze watertank te vullen. Trossachs, bedankt!
Een toeristische plek is het wel hier. Vooral vanwege de zeer oude 'the Lady of the Lake', een stoom/radarboot waarmee men romantische tochtjes over het meer kan maken.


Van de P uit maken wij een kort romantisch tochtje weer terug, eerste weg rechts (da's weer de A821 ofwel de 'Dukes Pass'), en dan de eerste P aan de rechterzijde. Dat wordt onze basis voor de wandeling van morgen.
Er is hier een Pay & Display en we betalen £3 voor het restant van vandaag de dag.
Veel P&D's accepteren ook creditcards maar we hebben er al twee getroffen die er geen zin in hadden. Zorg dus dat je voldoende losse ponden bij je hebt.

We maken nog een lekker maal en vermaken ons met wat lezen, TV, elkaar en de midges. Want die zijn er weer volop, die verrekte kleine klotedingen.

Truste.

Zondag 25 mei 2014
Overnachten bij Trossachs, Schotland
KM 35687
N56 13 51 W 4 24 42