http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

maandag 9 juni 2014

Maandag 9 juni 2014
Ontwaken in de buurt van Cuaig, Schotland
KM 36358

Zowaar komt de zon door tijdens het ontbijt. We verplaatsen de bus een stukje zodat we ernaast uit de wind en in de zon kunnen zitten. Terwijl Monique wat leest doe ik een handwasje. Over goed een week zijn we weer thuis dus waarschijnlijk is dit het laatste wasje.
Als het weer even zo blijft kan het mooi drogen aan ons fietsenrek wat voor deze vakantie is getransformeerd naar droogrek.
De ATB's hebben we niet meegenomen maar we hebben wel gezien dat het hier in Schotland een mekka is voor mountainbikers. Eén hele grote máár echter: in veel bossen stikt het van de midges.

Zo af en toe komen er wat toeristen 'onze' P opgereden om foto's te maken en mogelijk dolfijnen en/of walvissen te spotten, want die schijnen ook in deze regio te zwemmen.
Er komt ook een Duits stel picknicken. Als het stel even later weer in hun auto stapt zegt de man tegen Monique 'Passen Sie auf, die Sonne ist gefährlich hier'.
Tien minuten later is er nichts gefährlichs mehr an want dan begint het weer te regenen. De was drogen wordt dus ook niks meer. We ruimen het hele spul in en begeven ons weer on the road.

On the road

Die gaat nog even noordwaarts naar Fearnmore en vandaar zuidoostwaarts langs de kust richting Shieldaig. Inmiddels is het de A896 geworden.
Die rijden we tot in het plaatsje Kinlochewe.
Daar is een openbaar toiletgebouw waar we water willen tanken. De P die erbij hoort staat ons echter wel aan om definitief voor de avond en nacht te parkeren. Een prima rustig plekje aan de rand van een beekje.
Als Monique zich gaat douchen ziet ze zowaar dat de half uur aan de zon blootgestelde lichaamsdelen licht rood verkleurd zijn. De zon was dus doch gefährlich.

Veel hebben we niet gedaan vandaag. Geluierd en 50 km gereden.

Truste
Maandag 9 juni 2014
Overnachten in Kinlochewe, Schotland
KM 36408