http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zondag 8 juni 2014

Zondag 8 juni 2014
Ontwaken in Broadford, Skye, Schotland
KM 36250
Ontbijten, nog effe de watertank vullen bij de openbare wc's naast de kerk en dan Skye af.
Dat doen we nu via de brug van Kyleakin naar Kyle, in tegenstelling tot de ferry van Mallaig naar Armadale, die we op de heenweg namen.
We nemen de A87 en rijden eerst de noordwaartse afslag naar de A890 voorbij om het Eilean Donan Castle te bezoeken. Een kasteel wat we gezien moeten hebben denken we.
Het is een dertiende eeuws kasteel wat begin twintigste eeuw compleet gerestaureerd is en...

vanaf 1928 voor het publiek is opengesteld. Dat publiek is er opmerkelijk weinig nu. Zeker voor een zondag hadden we veel meer verwacht.
De camper kunnen we prima kwijt op één van de twee ruime en mooi aangelegde P's.

Dat het kasteel 'handel' is wordt al duidelijk middels de tourist shop, lunchroom, souvenirshop en public toilets. De entree is zes-en-een-halve pond, wat we reuze mee vinden vallen. We hebben al meer betaald voor veel minder.

Foto's zeggen vaak meer dan woorden dus:


Omdat er binnen niet gefotografeerd mag worden bij deze wat foto's ;)

We rijden aan de oostkant van Loch Carron en houden een spoorlijn aan onze linkerhand. Aan het einde van het meer gaan we links en dan bij een T-splitsing nemen we de A896 zuidwestwaarts langs de andere kant van Loch Carron. Net voorbij het gezellig aandoende kleine plaatsje Lochcarron gaan we rechts de bergen in (nog steeds de A896).
Is het hier al mooi, bij Tornapress gaan we links richting ...
Applecross en nemen we een prachtige pas, grotendeels single-track road, die ons vaak doet denken aan Noorwegen.
In Applecross zijn wat horeca dingetjes, maar wij willen nog iets verder rijden voor een overnachtingsplek.


Eerst een klein stukje westwaarts en dan rijden we langs de kust naar het noorden, met de eilanden Skye en Raasay aan onze linkerhand zichtbaar.
'Wie wil hier nou toch wonen', vragen we elkaar als we af en toe een huis zien langs de kust. 'Die mensen worden waarschijnlijk hartstikke gek als ze in een stad als Glasgow terecht komen.'
Egypte??

Voor een nachtje vinden we het echter ook prima hier, en we vinden in de buurt van Cuaig een kleine P met een prachtig zicht op Raasay en Skye. Op heel veel schapen en een enkele auto met wat toeristen die foto's komen maken na, zijn we hier volkomen alleen. Lekker.
Als je als camperaar daar geen moeite mee hebt vindt je in Schotland overnachtingsplaatsen te over.

Verder hebben we niet veel te melden over vandaag. We hebben vooral veel gereden voor ons doen (108km). Maar het was wel een prachtige route die absoluut is aan te raden. Voor caravans verboden trouwens!!

truste

Zondag 8 juni 2014
Overnachten in de buurt van Cuaig, Schotland
KM 36358
N 57 32 32 W5 50 52