http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zondag 1 juni 2014

Zondag 1 juni 2014
Ontwaken in Broadford, Skye, Schotland
KM 35996
N57 14 30 W5 54 37

Zondag, rustdag. Uitslapen dus en daarna nog langer ontbijten dan we normaal al doen. 
Van de Fish & Chips-tent vandaag geen vertier want die is gesloten. Ondanks dat komt toch de een na de ander aan de deur kijken en voelen.
We maken nog wat gebruik van de 'BT with Fon'-Wifi die hier in de lucht hangt. Monique skyped met haar mams Thea en dan gaan we maar eens verder. Maar niet nadat we nog ons toilet geleegd en de watertank gevuld hebben bij de Public Toilet here in town. Thanks Broadford!

Eerst gaan we nog even ...

naar een zeer oud kerkhof wat hier in de buurt ligt. Want een beetje kerkhof slaan we niet over. Helaas is het ook maar een beetje. 


Daarna rijden we de A87 noordwaarts en rijden om het Loch Airnort heen, gaan weer noordwaarts en dan onderlangs Loch Sligachan. In Sligachan is tegenover het Sligachan Hotel een camping.
Wij zijn niet zo van de campings. De enigste camping die 
onze camper jaarlijks berijdt is camping Duinoord in Westenschouwen waar ik me altijd een weekje terugtrek als Monique thuis helemaal losgaat met carnaval.

Aangezien het niet echt weer is geweest om wat handwasjes te doen zijn we min of meer genoodzaakt een camping aan te doen met een wasmachine. Het moet dan maar.
Het weer is inmiddels net zo triest geworden als de camping vermoedelijk al heel lang is. De prijs exclusief stroom past daar wel een beetje bij: £12 met zijn tweeën en de bus. Voor Schotse begrippen niet veel. Hoe de camping voor Schotse begrippen is weten we niet. We vermoeden ook niet veel. De stroom die we toch wel willen afnemen nu we er toch zijn is waarschijnlijk wel van de allerbeste kwaliteit, want dat kost £5. Wat een afzetters zeg. Maar ja, aangezien we met dit Schotse weer hier niet echt de accu's goed vol kunnen laden, én ook niet echt veel rijden, én ook nog eens tv kijken wat we normaal eigenlijk nooit doen, én 's avonds en 's morgens de kachel nogal eens aan hebben, willen we de accu's eens een keer goed vol pompen.

De wasmachine dan. Iemand heeft zijn was al in de machine gestopt maar niet aangezet. Niemand die ook weet van wie die was is. Na een half uur staat de machine nog niet aan. Lekker aso zeg, d'r staan nog meer mensen op de camping!
Eindelijk na drie kwartier heeft de waseigenaar het ding aan gezet. Monique zet onze was in een wasemmer naast het apparaat en doet een briefje op de wasmachine met een verzoek om ons te waarschuwen als de was klaar is. The black campervan. Kan niet missen. Er staat maar één zwarte camperbus op deze kleine camping en ook nog eens vooraan.
Als Monique na anderhalf uur eens gaat kijken is de was klaar maar geen eigenaar te zien. Monique haalt de was eruit, legt die op de droger en stopt onze was in de wasmachine.
Als die klaar is ligt de andere was nog steeds op de droger. Tja, dan bekijk het maar. Dan gaat de onze erin. Na een uur is onze was zo goed als droog. Het laatste beetje droogt wel in onze camperbus.

Tussendoor hebben we onszelf ook gewassen en gedroogd in de gruwelijk smerige douches van de camping. Het enige pluspunt is het hete water wat er uit de douchekop komt.
Getverdemme, wat een viezigheid zeg. Da's makkelijk geld verdienen hier op de camping. D'r wordt geen moer gedaan om het een beetje bij te houden.
Er is trouwens zelfs geen mogelijkheid om je chemisch toilet te ledigen.

Tussen het onder- en bovengoed door wat her en der het laatste vocht probeert kwijt te raken kijken we op TV naar een programma van Peter R de Vries. Het gaat over misstanden in Oeganda. Kindermisbruik, kindermishandeling, kinderverminking, ja, die shit.
Meisjes wiens schaamlippen worden afgeknipt, jongens wiens piemeltjes worden afgeknipt, je wilt het allemaal niet weten. En dat allemaal voor offeringsrituelen vanwege (bij)geloof. Een aangrijpende uitzending die hier hoog in de bergen effe goed binnenkomt in ons luxe busje met 2 TV's, volautomatische schotel, koelkast, airco, douche, lekker bedje, mekaar, gezond en een vrije wil.
En dan maar zeuren over die smerige camping. Zo is het altijd wat.

Truste.

Zondag 1 juni 2014
Overnachten op camping Sligachan, Skye, Schotland
KM 36030

N57 17 31.7 W6 10 33.7